marți, 9 iunie 2009

CEVA INTERESANT




VITAS
Vezi mai multe video din Muzica »

"Sunetele din înregistrările lui Vitas indică un registru vocal neobişnuit de înalt, iar spectacolele sale sunt considerate a fi susţinute de înregistrări alterate şi de reprezentaţii live cu lip sync. Aceste speculaţii au atras atenţia maas-mediei ruse, iar Vitas şi producătorul acestuia au negat aceste afirmaţii. Fanii acestuia afirmă că Vitas cântă live, iar faptul că îndepărtează câteodată microfonul de la gură susţine acest lucru. Cei care stăteau în rândurile din faţă, precum şi cei din spate, susţin că se putea auzi clar vocea sa neamplificată.

Vitas a fost prezentat într-o serie televizată ("Crazy Day" în engleză şi "Сволочь ненаглядная" în rusă), unde juca rolul unui cântăreţ pop cu o voce neobişnuit de înaltă.

Deşi existau acuzaţii referitoare la posibilitatea existenţei registrului vocal al lui Vitas, doar in cazul în care ar fi un castrat, acest registru poate fi atins cu uşurinţă de către un contratenor sau sopranist. Similar registrului de fluier, contratenorul cântă într-un registru descris de ceilalţi ca un falsetto foarte dezvoltat, în timp ce sopranistul cântă în registrul său folosind o tehnică diferită. Un castrat ar avea totodată o voce înaltă şi în timpul vorbirii şi nu ar fi în stare să atingă nivelul vocal scăzut al lui Vitas." (sursa)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?