miercuri, 14 octombrie 2009

Vreau Suedia in locul Romaniei

Da. Vreau sa ma culc seara in Romania si sa ma trezesc dimineata in Suedia.
Pentru ca m-am saturat. De tot. Si eu nu spun asta des. Acum e un moment special.

M-am saturat de circul politic de la noi. Tara e pe la jumatatea pamantului, in adancime si ai nostri se bat pentru tot felul de privilegii. Acum au si probleme de genul: ce, daca ala e neamt si ardelean e mai cu mot decat oamenii din Bucuresti? La cum conduc cei din Bucuresti tara si neamtul ala Sibiul, da, e mai cu mot.
M-am saturat de articolele idioate care au pretentia ca sunt educative dar sunt pline de injuraturi si acuze tampite. M-am saturat de oamenii plini de prejudecati care cand vad ca cineva incearca sa faca un lucru bun incep sa arunce cu ce apuca in acel om.

M-am saturat. Vreau sa traiesc intr-o Romanie curata, frumoasa, fara certuri politice, fara greve peste greve si acuzatii care curg in toate partile. Vreau o Romanie in care nivelul de trai sa fie atat de ridicat incat pe mine ca cetatean de rand sa nu ma afecteze/intereseze daca un parlamentar fura 10 milioane de euro.
O Romanie unde sa fie copaci si piste pentru biciclisti peste tot. O Romanie unde sa pot spune, in cazul in care ma casatoresc si am copii, ca pot sa-i cresc in siguranta. O Romanie care stie sa si dea ceva inapoi cetateanului, nu doar sa ia.
M-am saturat de Romania asta care iti ia puterile, linistea, demnitatea, bunul-simt, educatia, sanatatea si dorinta de a face un lucru bun si calca peste toate aceastea.

Eu nu ma revolt de obicei. De obicei sunt pasnica si optimista. Dar nu mai pot. M-am saturat. M-am saturat de indiferenta, mitocanie si fraza :"las-o ba ca mere asa". NU! La mine nu mai merge asa. Ori se schimba ceva ori plec. Ori fac urat, dar aici e posibil sa ma aleg doar cu o durere de cap.

S-a mai saturat careva?

1 comentarii:

hateblogdude spunea...

Suedia ar fi o destinaţie interesantă pentru că este o ţara mai socialista şi deşi sunt mari impozitele, educatia si asistenţa medicală sunt suportate 100% de către stat. Dar dacă ar trebui să aleg eu o destinaţie aş alege Olanda probabil. Oricum Românica e de ceva vreme în moarte clinica cu şanse de recuperare slabe spre zero. De aceea nici nu am votat decât o dată în viaţa mea pentru că oricum nu avem pe cine alege.

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?