vineri, 27 noiembrie 2009

live blogging la umbra tevilor

Se schimba tevile de caldura in bucatarie la mine in bloc. In concluzie:
--au intrat la mine in apartament de vreo 4 ori administratorul si cei 2 mesteri. Incaltati evident.

--au mutat toate sculele la mine in bucatarie. De imi strica mocheta ii scalpez.

--nu stiu ce au facut la etajul de sub mine dar mirosul e acelasi cu cel de la mama din laboratorul chimic. Poate mai rau cu 2 grade.

--s-au invartit in jurul tevilor 10 minute dupa care cel batran a decretat ca si mie imi trebuie alte racorduri dar ca acelea nu erau bagate in pret. Subtil sau nu, m-am facut ca nu-l aud.

--cel batran s-a dus la baie. WTF? Nici n-au venit bine de 12 minute si deja facem inspectia casei?

--dupa baie s-a dus la fumat. Evident, Costel a ramas sa lucre singur.

--Costel taie tevile. Ma simt ca in tabara de practica a lui Bin-Laden.

--noutate. Costel nu are usa acasa. Trage de a mea de zici ca vreao s-o ia la tranta si nu o inchide in urma sa. Daca n-ar fi teapana si de metal cred ca ar cadea peste el drept pedeapsa.

--am intrat in baie. Abia ma abtin sa ii zic cateva celui batran. Daca tot n-are vedere buna macar RIDICA NAIBII COLACUL! ca nu tu il speli.

--Costel se intoarce. Dupa ce am mentionat de 2 ori faptul ca ACOLO e baia, ma intreaba...ghiciti ce? tobe...tobe..."Aici e baia?"...da pisii...acolo e

--conform dictonului "Bin-Laden, aici tata!", rog pe cineva sa dea cu o fumigena in hol ca sa fie in ton cu bucataria. Eu nu posed asa ceva. Inca.

--Costel a trecut razant cu teava de cupru pe langa frigider. Evident, e nou si emana scut de aparare. Usa insa are o vanataie. Mama ei de garantie Stargate.

--ma duc sa intreb daca il pot ajuta cu ceva. Pe Costel. Zice ca nu, dupa care zambeste sagalnic. Fuga de aici ca nu sunt teava.

--am trecut pe Therion. Poate se aude ceva de zgomotul din bucatarie. Incercat. Nu, nu se aude.

--ok. Ca nu ridici colacul inteleg, poate nu te poti apleca. Ca dai pe langa inteleg, poate nu vezi bine. Dar NAIBA S-O IA DE TREABA: TRAGE APA!! Rezervorul meu are mai putine bacterii decat tevile alea si nu-ti pica mana daca faci asta. Lipsa de respect la vreo 60 de ani. Brici.

--nou parfum de apartament. Aroma: teava de cupru taiata si incalzita. Proprietati: persista timp indelungat, iti intra prin toti porii si se fixeaza in plamani, ajungi sa crezi ca asta era mirosul normal din casa ta.

--sunt sigura ca acest Costel este unul si acelasi cu Costel din reclama. Seamana perfect la fata si fizic si mai are si o caciula ce ii confera un plus de sarm. Sarm combinat evident cu salopeta si tigara din dotare.

--s-a trecut la frecatul tevilor. Se merge in apartamentul de deasupra, se incepe taierea tevii, frecarea ei si convingerea in cele din urma sa iasa din gaura. Adevarate rame tevile astea, nu alta.

--e oficial. Costel e lipsit de vlaga dupa atata munca la 5 apartamente. Incearca sa deschida usa si nimic. Ii deschid si ma intreaba daca a fost incuiata. Nu draga, dar daca vezi o ditamai usa de metal nu te gandesti sa apesi cu forta pe clanta si sa impingi usa dup-aia? Nu freca clanta. Nu functioneaza. Actiunea are succes doar la tevi. A se vedea mai sus.

--sunt fascinata. Mesterul batran a decretat ca gaura din perete nu e buna pentru ce vrea el. Pai mai nene, o largim , o ingustam, de ce pisici mai faci una? Iti place cu mai multe gauri? Sita?

--nume de cod:USA (DOOR). Acea creatura gingasa si sublima ce nu trebuie lovita cu teava, ce trebuie inchisa ca se raceste daca e curent si care se blocheaza daca nu ai habar cum sa lucrezi cu ea.

--se incalzeste teava cu flacara. Evident, daca n-ai stiut ce sa-i faci acuma stai in genunchi, incalzeste-o si roaga-te sa iasa.

--FINAL APOTEOTIC: Mesterul Manole, supraveghetorul si sustinatorul din umbra a lui Costel a vrut sa mature si cand i-am spus ca aranjez eu mi-a multumit ca ii ajut cu curatenia. Pai evident ca eu fac asta, nu vreau sa ma trezesc cu geamul spart. Pam, pam.

P.S. ma duc pe balcon sa-mi detoxific plamanii...am timp sa sar din copac in copac ca Jane dupa Tarzan pana mi se aeriseste bucataria.

7 comentarii:

Paul spunea...

=))....deci ma prapadesc de ras....si nu de data asta nu vreau nimic

TODO spunea...

:)) ma bucur...nu vrei si tu sa faci cunostinta cu Costel? e gratis si are si parfumuri fine :D

Unknown spunea...

Bai, ca sa fiu sincer, e un pic hazlie relatarea, da' cand imi aduc aminte ca in gospodariea cea veche, in evul intunecat in care traiam cu parintii, eu eram responsabilu' direct de curatenie prin casa... Deci cum sa ma exprim mai finut, asa.... Comportamentele de genu' astor' doi "meseriasi" ma cam scoate din sarite, mai ales mosu' care n-o nimerit ditamai buda... Frate, daca nu vezi, macar auzi, si daca te pisi, cand auzi apa inseamna ca ti-ai fixat tinta... Ca nu esti popa cu cadelnita la boboteaza...

Io sincer ii ziceam vreo 2 de sanatate si-i puneam mopu-n brate cat timp Costel trebaluia saracu' la tevi... Ca io nu ma duc la ei in casa sa ma pis imprejur sau sa m-apuc sa fac aerisiri de hota pentru tevi noi... Si pe cat posibil, ca ma pricep relativ la geometria-n spatiu, nici nu paleam chestii pe care stiu ca ar urma sa le platesc din buzunaru' propriu, care si-asa e subtire de tot...

Asa, numa, ca fapt divers, zic ca pe mine ma irita meseriasi ca astia, care-s cate 8 in echipa, din care unu (recte alde Costel) lucra si ailalti 7 toti is mesteri dupa vorba, dupa port... Ca toti fac o treaba de toata prastia, ca-n vorba aia cand or taiat de doua ori ca sasu' si de fiecare data or taiat prea scurt...

Subliminal vorbind, insa, stima lu' Costel cel suav si (placut?) mirositor ca o reusit sa lucreze 5 apartamente la rand fara sa-l faca pe mosu' - mesteru' lu' peste prajit - sa-nghita o teava veche si puturoasa, cum poate merita mintea lui de proiectant-instalator...

TODO spunea...

Mesterul manole de-aia e mester ca sa dea comenzi, da? :))

Dani spunea...

la faza cu usa subscriu si eu, foarte multa lume nu stie sa foloseasca o usa!!!
Imping sau trag de ea fara sa apase clanta. Le spun mereu: "ca sa poti deschide o usa, trebuie intai sa iti doresti cu adevarat asta!"

TODO spunea...

@ Ionesta: :))...asta chiar a fost simpatica replica

ily spunea...

Bestial postul! :D

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?