luni, 11 ianuarie 2010

Barbatii sau femeile?

Pornind de la o vorba de-a bunicului meu: "Eu un singur lucru nu stiu sa fac dar femeile stiu: sa fac copii. In rest, stiu sa fac de toate" (bine, 40 de ani de armata si-au spus cuvantul, bunicul stiind intr-adevar sa faca de toate), m-am gandit sa aflu 3 lucruri pe care stiu baietii sa le faca mai bine decat fetele si invers (sau cel putin la fel de bine).

Incep eu, ca sunt gazda.

1-- Pusul faiantei si gresiei. Tata poate depune marturie ca dupa ce m-a avut pe mine asistenta faianta si gresia erau puse la milimetru. O fi el inginer proiectant dar varsta isi spune un pic cuvantul asa ca  vara trecuta l-am depasit. Am fost si laudata.

2-- Bibilitul masinii. Din nou tata e victima. El e un om practic. Spalatul implica actiuni scurte, de efect si fara prea multe detalii. Asa ca la noi in familie momentan exista 2 stiluri de spalat masina : turbo si vacanta. Turbo cand o spala tata si vacanta cand o spal eu. Evident ca la mine dureaza mai mult. Totul trebuie sa luceasca, nu sunt admise dungile, ramasitele sau te miri ce alte imperfectiuni. Evident ca au de suferit in ordinea tricourilor: solutia de spalat parbrizul (dupa intalnirea cu mine e injumatatita), carpele (am nevoie de minim 3), periile (mare si mica), 2 galeti plus alte ustensile. Plus ca la mine actiunea asta denatureaza spre sfarsit in lucruri de genu: da' tata, cum se schimba bujiile?, tata ce e aia, la ce foloseste, cum se schimba? tata, nu umflam si rotile?

3--Valeitatile artistice. Aici am 4 victime dintr-o data. Tata, bunicu, unchiu si varul. Am reusit sa insumez valeitatile artistice ale tuturor. Proiectarea, vederea in spatiu si desenul tehnic de la tata, imaginatia, scrisul de poezii si articole de la bunicul, pictura, desenul si ceva sculptura de la unchiul si varul meu. Am avut poezii si nuvele publicate, coperti si afise realizate pentru evenimente, picturi in mini-expozitii. Evident ca trebuiau trecute aici de vreme ce eu le-am adunat pe toate pe cand ei au cate una singura la purtator :P.

Gata. Cam astea sunt pataniile mele. Sa vedem voi ce ati reusit sa faceti/strangeti :D.
Sa mearga la Richie, Cata si Anda.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Fato,
Traiesti in lumea ta.

TODO spunea...

Evident. In lumea altcuiva nu am cum sa traiesc...nu sunt in "Avatar" sa pot intra in corpul altor creaturi.

Unknown spunea...

Misiune indeplinita (pe fuga!) legata de leapsa :) Let's take a look at me now! haaaa! :D

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?