joi, 18 martie 2010

El, ea ...si inca-un el


Cristina a prezentat foarte frumos, scurt si la obiect problema amicei iubitului, Raka a punctat logic si structurat ca un informatician (asta e lauda :P) problema amicei iubitului din perspectiva iubitului, de data asta.

Ce a mai ramas? Simplu. Problema amicului iubitei. Probabil Raka o s-o prezinte din perspectiva iubitului, asa ca eu o prezint din partea iubitei.

Later edit: au mai scris Tomata, Sareadinbucate, Nebuloasa , iar Horia a avut o parere sub forma de comentariu

Vechimea
Eu am cativa amici (guys) foarte buni pe care ii cunosc de multi ani: pe unii de 8 ani, pe altii de 16. Ma inteleg foarte bine cu ei, cand ne vedem ne imbratisam, ne pupam pe obraji, lucruri care la noi denota faptul ca ne simtim ca niste verisori. Stam cu orele la povesti noaptea, desi a doua zi avem nevoie de vreo 3 cafele doar pentru a fi in stare normala de functionare.

Daca sunt probleme, atunci acesti cativa oameni ma ajuta sa le rezolv. Daca sunt dileme, atunci se fac conferinte si la ora 3 noaptea. Exista si momente cand se duc pastile la 12 noaptea in caz de raceala.

Aparitia iubitului in peisaj
Apare cineva in peisaj, automat apar si situatiile interesante. Iubitul este o persoana noua, de cele mai multe ori, asa ca primele "contacte" cu prietenii de gen masculin ai iubitei sunt  tatonari usoare a terenului.

Scenarii posibile pentru "teatrul de razboi"
Sunt mai multe variante posibile pentru desfasurarea ostilitatilor:

-noul iubit observa repede ca acorzi atentie si altor masculi si incepe sa debiteze tot felul de comentarii malitioase. Nu este capabil sa inteleaga ca el a aparut in peisaj recent si ceilalti au ceva vechime la activ.

-noul iubit se face ca ii ignora pe ceilalti, pe motiv ca "are incredere in tine". La un moment dat, izbucneste si face o criza de gelozie de la un motiv de genu "de ce l-ai intrebat pe el de programul ala de care aveai nevoie urgent, desi eu eram atunci ocupat cu o sedinta si nu puteam fi deranjat?" Oare ce poti sa-i raspunzi la asa ceva?

-iubitul se comporta ciudat, cand se intalneste cu vreunul din ei devine gelos, are tendinte sa "marcheze teritoriul" tinandu-te agitat de mana, luandu-te in brate in mod excesiv si altele.

-iubitul incearca sa se imprieteneasca cu amicii tai, ca sa afle daca ai ceva mai multe sentimente decat ar fi legal, pentru ei.

-iubitul trece la atac si ameninta "ori eu, ori ei", sau la santaj emotional de genul "cu ei vorbesti mai mult decat cu mine, vrei sa ma indepartezi ca sa ai o relatie cu unul dintre ei etc."

De departe cea mai ciudata situatie pe care am intalnit-o eu a fost ca fostul iubit sa ma intrebe la jumatate de an dupa despartire, cu ocazia unei discutii, daca ma mai vad cu unul dintre amici, ce mai face, daca ii place de mine etc, toate pe un ton foarte acid. In acest caz, gelozia devine penibila.

Rezolvari ale "conflictelor armate"
Prima data, avand in vedere faptul ca iti este drag si iubitul si iti sunt dragi si amicii, vei incerca sa impaci si "leguminoasa si animalul/animalele". Nu vei reusi, evident. Poate doar in cazuri rare, dar cum barbatii sunt vanatori, pradatori, cuceritori din fire si alte calitati de genul asta, tot vor simti la un moment dat nevoia sa-si marcheze teritoriul, rezultand unele situatii incomode.


Iubitul fie va dori sa stie mereu ce ai vorbit cu prietenii, daca ii visezi noaptea, daca ai avut/ai vrea sa ai vreo aventura cu ei, fie isi va da singur (sau ajutat) seama ca prietenii raman prieteni si prin crizele de gelozie nu reuseste decat sa se indeparteze singur. Pentru ca prietenii, in cazul in care nu fac singuri prostii, vor ramane alaturi si dupa ce iubitul devine fostul. Asa ca cea mai buna metoda ramane comunicarea, rezolvarea dilemelor si problemelor inca "din frageda pruncie" a relatiei si tratarea fiecarei categorii conform statutului. Asta in cazul in care nu te trezesti dupa ceva timp si ani de prietenie ca il vrei pe un anumit prieten si nu pe actualul. Am auzit si astfel de cazuri, mai rar, ce-i drept, dar ele exista. In acest caz nu stiu sa ma pronunt, la mine prietenii ramanand doar la stadiul de prieteni, chiar si dupa 16 ani.


Dau cuvantul lui Raka, sa auzim si cealalta perspectiva.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?