marți, 1 iunie 2010

Le-a ramas demnitatea !?


In seara aceasta un prieten a spus ceva ce m-a intristat. A zarit la ora 23, in ploaie, o doamna de aproximativ 40 de ani, care arata respectabil, incercand sa vanda sosete.

Comentariile nu au intarziat. Altcineva si-a adus aminte ca a zarit la o cantina un barbat la costum ce manca resturi de inghetata...resturi de inghetata lasate de studenti dupa intalnirea de miercuri seara cu Marga.

Acum doua saptamani, eram in zona Salii Olimpia. Mai exact treceam liniile de tramvai, indreptandu-ma spre Novatim. In intersectie, printre masini, un domn in varsta (60-70 ani), imbracat ingrijit, la camasa si pantaloni de stofa, incaltat cu slapi, cersea. Fata lui exprima deznadejdea de a trai ultimii ani in Romania.

Deznadejdea aceea de a auzi zilnic la televizor cum cei aflati la putere abia asteapta sa mori, ca sa isi poata cumpara masini din banii pe care tu ii dai pe o paine si 2 rosii.

Argumentele pe care le tot aduc "alesii natiunii" par mai mult incercari de a ne face sa ne para rau ca avem parinti, bunici si unii copii. Bunicii sunt de vina ca mai traiesc, parintii ca inca vor sa munceasca, noi pentru ca vrem sa traim decent.

In contextul asta, nu stiu daca mai poate fi numita demnitate licarirea ce o vezi in ochii oamenilor ce au muncit zeci de ani si ajung la batranete sa cerseasca sau sa vanda lucruri in ploaie. E doar o fata morgana numita speranta ca apuca ziua de maine.


*sursa poza

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?