vineri, 4 decembrie 2009

Let's make the world fun

Probabil aţi auzit de acesti oameni minunati si masinile lor amuzante.
Câţi dintre voi s-au gândit vreodată să facă ceva asemănător? Eu recunosc că am avut acum câţiva ani o idee de genu apropo de coşurile de gunoi, dar la acel moment nu aveam nici mijloacele necesare, nici cunoştinţele pentru a pune în aplicare planul. Acum o lună am găsit acest site minunat şi au început întrebările. De ce oare la alţii se fac aşa de uşor acţiuni de genul?

Suntem recunoscuţi în lume drept un popor cu olimpici la informatică, matematică, fizică etc pe plan internaţional şi totuşi nu am auzit la noi în ţară de iniţiative sociale asemănătoare. Suedezii se ştie că au un nivel al culturii civice şi al nivelului de trai mult peste medie, dar totuşi parcă nu este fizica rachetelor să faci un dispozitiv cu senzor şi un difuzor ataşat care în momentul aruncării unui lucru în tomberon să redea un sunet de lucru ce cade într-o fântână la adâncime mare.

Şi dacă tot am deschis subiectul, cine ar fi dispus să-şi pună nişte neuroni la bătaie pentru a face un lucru asemănător, poate pe altă secţiune decât tomberoane, dar tot legat de reciclare şi schimbarea comportamentului oamenilor?

4 comentarii:

Unknown spunea...

m-as inscrie si eu cu o farama din ceea ce-mi mai raane pe post de asa-zis timp liber. DAR daca se fura proiectu' facut si aplicat in 24 de ore, sa nu te miri... Ca nivelu' de constinta civica la noi functioneaza pe principiu' "e dragut, de ce nu l-as lua acasa?"

Anonim spunea...

eu mi-am propus ca într-o zi să merg pe post de gunoier personal în centru.

Adică să stau să pândesc oamenii care aruncă pe jos și să iau eu și să pun la coș.

Te mai bat la cap :)

TODO spunea...

ma bag si eu:D...de fapt mai fac de-astea si mai stiu cel putin 2 oameni care fac la fel...facem asta si in plus ii facem pe aia si de rusine, ce zici? :))

madalin spunea...

faina initiativa. pacat ca esti in timisoara, ca te-as ajuta. poate o sa reusesc sa fac si eu asa ceva, aici , in bucuresti.

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?