miercuri, 6 ianuarie 2010

Mory, mory, paddle me own canoe...Ce fac bloggerii martea...

Merg la film, evident:P....ca tot ploua afara...sau e lapovita...ceva de genu...

Cata, Horia, Sora lui Horia si cu mine am hotarat sa dam o geana pe la Sherlock Holmes. Minoritate evidenta, ca doar Avatar era la 5 metri mai incolo.



Vai, am plecat cu dreptul din Irish pesemne, ca am ajuns numai bine sa imbarcam biletele, desi am intarziat. Dupa care ne-am plantat care pe unde am apucat: baietii la tigara si fetele la baie, doh...doar eram la mall... Activitatile astea luand sfarsit am purces spre un loc minunat where the birds are shining and the sun is cirping, luandu-ne dupa nas: la mancare deci.

O data mancarea luata ne-am pus pe asteptat. Ce naiba, doar nu intri cu mancarea si sucul intact in sala. Mai ales ca aveam ce astepta: coada mare la bilete la Avatar, cate un ratacit la casa pt Sherlock Holmes, puradei mancati-as cu tot cu mamelucele de rigoare si multi altii. A, da si un agent de paza caruia i-am cerut eu informatii despre Avatar, ca nu mai ajungeam veci la casa sa aflu ce ma interesa.

Intram. Stai, greseala. Ne bulucim toti spre intrare. Stil romanesc pur-sange. Intai au vrut sa ne lase pe noi sa intram ca era gramada mai mica dar dupa 1 min s-au hotarat sa ne lase sa jucam rugby. Thanks. Iar am luat coate in coaste. Data viitoare vin cu echipa Noii Zeelande dupa mine. Dupa Haka nu mai misca unul in front.

Intram si ne uitam in spate...gooooll...ziceai ca a dat taifunu si gripa porcina la un loc in sala. Precizez ca noi eram in randul intai. Loc numa bun de ciocnit pahare si facut picnic. Si vorbit orice aberatii ca nu se intoarce nici un fortos la tine.

Incepe filmul. I-am zis lui Cata ca eu si Horia am vazut 2012 din randul 3 ca 3D. Nu ne-a crezut. S-a convins. Randurile 1-3 bat orice 3D ca senzatie.

Bun. Incepe filmul. Stilul detectivicesc normal: urmariri, explozii, ciocane, perne, tipe, tipi, morminte si alte cele. Chiar si magie neagra, versete din Biblie si un caine aflat tot timpul in coma personalizata. De catre Sherlock. O sa vedeti.

Mi-a placut coloana sonora la nebunie. Imi venea sa dansez acolo. Am o problema cu muzica irlandeza: pot sa topai pe ea ore intregi fara sa ma satur. Iar Hans Zimmer face o treaba foarte buna.

Na si acum spoilere si comentarii. Tada.

Cum ar spune cei din "300", "this is London". Adica un loc bine reprodus, cu de toate, inclusiv tigani (nu sunt inventie moderna a romanilor pe motiv ca Dracula e depasit... chiar nu). Englezii nu dau voie romanilor sa munceasca acolo momentan. Pai tiganca aia din film lucra bine mersi pentru Sherlock in film.

Cine e Moriarty? Unu care moare cu arta? Vb lui Horia: vom afla in sequel. Oh, the lovely smell of a sequel. Ca orice lucru care incepe bine: trebuie sa pice in fund cu gratie si fonfon.



1--Cum pisici sa iasa ditamai Sherlocku si Watsonu (nu, nu televizorul meu de acasa...medicul...ala de ia pulsul unui viu si zice ca e mort....pe pariu ca e roman? :D) din Tamisa si sa se usuce instant in 5 metri? Cine a zis ca incalzirea globala e recenta?
Mai tata, acum e racire, nu incalzire, daca pe vremea aia te uscai in 30 de secunde. Eu acum trebuie sa ma sterg cu prosopul cand ies de la dus ca nu ma usuc instant nici cu slujbe.

2--Sherlock Holmes, cat era el de geniu era dependent de opiu. Singura referire/aluzie/ce-o fi la asta e starea de ameteala cronica (pe care o capata, de altfel, orice roman la 5 minute de la trezire, dimineata) cand face ritualuri ciudate. Pana si in carti apare descrierea cutiei cu siringa, opiu si alte ustensile si cartile nu au mentiunea "Rated +14".

3--Robert Downey Junior e Jack Sparrow pe o barna de lemn/schela englezeasca. Atata echilibristica fara corzi de sustienre n-am mai vazut de la inventia piratilor din caraibe 1. N-am probleme cu frica de inaltime dar la cum aratau barnele alea zburam de mult in Tamisa.

4--Ditamai namila care vorbeste franceza? Bataia cu pumnii si ciocanele n-a fost nicicand mai suava. Nu merge nici cu surle, nici cu trambite. Englezii si francezii nu se suporta. Se observa si din film. Dar sa pui oamenii sa vorbeasca in limba franceza tocmai in ditamai filmul despre un erou foarte indragit in Anglia e pur sacrilegiu. Ntz, ntz, nu se face.

5--Watson se casatoreste. Prevad un viitor stralucit pentru el si Sherlock, urmarind ucigasii si hranind pruncii cu biberonu in acelasi timp: "stai tata nu plange, unchiu Sherlock nu te-a lovit...doar te-a atins cu barna..nu puiule, nu era pentru tine, era pentru nenea rau...vrei niste lapte?"



6--combinatie de Ingeri si Demoni (a kmon, iara unu cu fata alba si magie? si fara dentist evident), Harry Potter ( tot ala cu fata alba, magie neagra, stapani peste stapani, putere suprema, fas peste fas...nu va suna a Voldemort si acolitii?) Bruce Willis, Chuck Norris (numai astia 2 mai alearga atata in filme si prind toti oamenii rai), comedie (Sherlock Holmes dus cu pluta--priceless...pentru distrugerea a jumatate din Londra exista Master Card), romance (VREAU UN FILM FARA IUBIRI...vreau sa vad un film cu distrugerea lumii sau ceva de genu unde nu apare o tipa dupa care sangereaza eroul), Titanic (2012 episodul 2...mai exact, reproducerea scufundarii Titanicului...Cameron a denaturat adevarul...un francez cu un baros e de vina pentru problema de pe Titanic...sunt sigura), happy-end Hollywoodian (Watson supravietuieste unei aruncari in aer, Sherlock si domnita la fel, Londra e ok, omul rau e ucis, seful lui acum se pune pe rele dar mai dureaza macar 3 ani pana face masinaria si apare sequelul, Sherlock Holmes se prinde de o noua faza si redeschide cazul si cainele isi revine dupa anestezie.)



Any more questions? Si da, stiu. Am scris mai mult decat Raka. E postare epica. Vroiam si eu de-asta :P.

Later edit (PT RAKA): Bat ofcorces ca mi-a placut. Imi place la nebunie Sherlock Holmes de prin clasa a 5-a cred cand stiam pe de rost "Semnul celor 4", preferata mea. Downey face o treaba foarte buna, spre surprinderea mea si Jude Law este la fel de bine prins in rol. Atata tot ca rolurile din film nu bat cu cele din carte.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Asa crezi tu, draga, c-ai scris mai mult decat mine? :)) Stai sa vezi numa' ce scoate mou' din draft, ca am lasat-o postare programata pentru diseara la ora 9, ca sa nu incomodez pe nimeni cu ea...

Da' cu cantitatea scrisului, parerea mea e ca te-nseli amarnic :))

TODO spunea...

O fi, dar macar am si eu postare monstru :))...anyway, nu il demola prea tare ca am facut eu asta destul :P

hdragomir spunea...

Dap, a fost un picnic monumental!

TODO spunea...

Horia draga, sa vezi ce facem la Avatar...eu propun sa ne pictam pe fata cu albastru ca luptatorii de gherila...sa intram in pielea personajelor :))

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?