joi, 18 martie 2010

Va rog sa va uitati la altceva


Numai la mine nu. Vine vara in curand si tin sa avertizezi oamenii ca voi imbraca tricouri, fuste si rochii de vara. Ce m-a apucat sa scriu asa ceva? Simplu: acest articol, care trateaza in mod, sa zicem interesant, anumite lucruri. Un articol care starneste reactii, chiar daca unele nu foarte "ortodoxe".

Sa recapitulam. Eu, ca femeie de religie crestin ortodoxa ar trebui sa port fuste lungi (nu mulate), bluze fara decolteu si probabil sa nu fac altceva decat sa fiu mama si sotie iubitoare care spala, calca, face curat si nu da absolut niciodata, replica sotului daca face ceva gresit.

Bluzele cu decolteu lasa sa se vada "lucruri nepermise". Hm, eu stiam ca se numesc sani. Si de vreme ce cu ajutorul lor cresti copii sanatosi nu vad ce e nepermis in a accepta existenta lor in acel loc. Nu vad scris faptul ca si unii barbati poseda asa ceva. Poate acolo e permis.

Vara port tricouri, largi sau mulate, in functie de vremea de afara sau locul unde merg. Nu am cum sa-mi ascund sanii. Ei exista si pot sa ma imbrac si cu un sac de cartofi, ca tot se vad.

"E un mesaj în principal adresat băieţilor sau bărbaţilor, pentru că ei sunt cei care sunt atacaţi în fiecare zi cu astfel de lucruri. Pentru ei e cel mai greu!!! Pentru fete nu am multe de spus: Îmbracă-te în aşa fel încât să nu fii o pricină de poticnire pentru cei din jur. Probabil ai să spui: “Cine îl pune să se uite la mine?”. Nici nu ştii, ca fată , câte lupte se dau în mintea unui băiat când te vede îmbrăcată sumar."

Nu ma intereseaza, sincera sa fiu ce lupte se dau in capul lor, bietii "atacati" de astfel de imagini, de vreme ce un barbat mi-a atras atentia ca am sanii cam mari si induc barbatii in ispita, asa ca sa fac ceva in privinta asta. La replica mea "ma operez si ii micsorez, dar alaptezi tu copilul, cand o sa-l am, ca sa aiba sistem imunitar puternic?" a tacut malc si si-a vazut de ale lui.

Evident ca voi intreba "cine il pune sa se uite la mine?". E acelasi lucru pe care l-am intrebat si atunci cand un fost iubit imi zicea ca se uita la mine, nu la prietena lui. Problema e a lui si nu vreau sa dezbat aici problemele de cuplu ale altora. Nu oblig pe nimeni sa se uite la mine. Daca ei nu se pot abtine, aia deja nu mai tine de mine. Pot sa apar imbracata si ca un puscarias. Cineva tot se va uita.

"E FOARTE GREU să te abţii, iar tu ca fată nu poţi să simţi asta niciodată. Ai grijă cum te îmbraci!!!"
Ok, am inteles. E foarte greu. Si pentru mine multe lucruri sunt grele, dar nu ma apuc sa sustin inlaturarea si disparitia lor, doar ca sa fie viata mea mai usoara. Eu am grija cum ma imbrac, dar rog pe aceasta cale toti barbatii care imi ies in cale pe strada, sa se deplaseze ca racii. Am o afinitate pentru spatele barbatilor si e foarte greu sa nu cad in ispita cand ii privesc.

Spune nu pornografiei, "păstrează-ţi conştiinţa curată pentru viitorul tău partener de viaţă!!!"
Mda, n-ai voie sa te uiti la "lucruri necurate", dar pe de alta parte ai voie sa omori "dusmanii religiei tale". Nu? Parca asa ceva era scris si in Vechiul Testament. Ca ar fi trebuit sa se treaca deja peste mentalitatea asta si nu s-a trecut, e deja alta poveste. Hai sa facem jihad, dar sa ne acoperim femeile complet, daca se poate, nu cumva sa ne ispiteasca.

Sunt satula pana peste cap de "plangerile"  barbatilor. Hai sa le facem pe alea sa nu ne ispiteasca, fiindca noi nu suntem in stare sa ne stapanim. Denota slabiciune si sincera sa fiu, faptul ca recunosti ca nu poti sa rezisti unei ispite, fie ea cat de mica, este demn de mila.

Hai sa facem un exercitiu de imaginatie: incercati intai sa fiti priviti jumatate de ora doar intr-o anumite parte a corpului, desi acest lucru va face nervosi, sa ascultati tot felul de propuneri indecente sau sa va treziti pipaiti pe strada, asta de-a lungul a mai multi ani. La inceput v-ar placea (sunteti barbati si va urmaresc femeile), dupa care v-ar scoate din sarite. Apoi va rog sa cititi cum cineva va invita sa nu mai beti bere, pentru ca induceti femeile in ispita si dupa aceea sa veniti cu idei de-astea stralucite.

8 comentarii:

Sorin spunea...

eu zic ca sunt putini oameni care gandesc ca si cel ce a scrie pe acel blog si deci nu prea merita atentia...

cos spunea...

Ma manca in - oo... oare am voie sa spun- cur sa-i pun un comentariu "Esti prost" dar articolul tau m-a linistit. Hm... sau... hai sa vedem daca aproba un comentariu mai elaborat...

cos spunea...

uf... are moderarea activata...
Sa vedem...

cos spunea...

Si ca vine vorba... articolul asta merita o poza mai... necurata :P

(last comment :D )

TODO spunea...

@Sorin: nu stiu cat de putini sunt, eu am dat peste destui pana in acest moment si preconizez ca voi mai intalni cativa

@cos: poza mai necurata nu am gasit instant si oricum, nu vroiam sa ii provoc respectivului un infarct :P

Sirg spunea...

Religiosii sunt primii la ipocrizie oriunde, n-ai cum sa te pui cu ei, e ca si cum te adresezi unui perete.

Tomata cu scufita spunea...

:(((
Deci, sa reiau comentariul pe care l-am scris si pe care l-am pierdut din cauza ca am apasat pe altceva. FIR-AR!!!

ziceam asa: Doamne, nu-mi vine sa cred ca mai exista asemenea mentalitati in secolul 21. de fapt imi vine, daca ma gandesc si la alte atrocitati care se intampla pretutindeni.

si mai ziceam de un film pe care l-am vazut in weekend (la journee de la jupe), in care o profesoara incearca sa instituie Ziua fustei, deoarece in liceul in care preda, a purta fusta era egal cu a fi curva. Si au fost chiar si cazuri de viol al fetelor care au purtat fusta. Acesta profesoara, care tinea ostatici niste elevi, i-a cerut ministrei justitiei instituirea aceste zile. Dar ea, tampita de ministra atata poate sa zica: "doar n-am luptat atatia ani ca sa ne castigam dreptul de a purta pantaloni, ca acuma sa proclamam o zi a fustei". Ma rog, filmul e mai complex, dar asta e una dintre ideile principale...

Imi pare tare rau ca libertatea individuala e atat de prost inteleasa si atat de greu de acceptat, mai ales cand ea nu afecteaza pe nimeni.

TODO spunea...

@Sirg: Nu ma pronunt cu privire la ipocrizie, dar observ tot mai mult ca religia duce in foarte multe cazuri la extreme care numai ok nu sunt. A pornit ca iubire, intelegere si sfarseste prin a duce la razboaie si stigmatizari aiurea.

@Tomata cu scufita: Nu stiam de filmul asta :( si poate e mai bine ca nu l-am vazut. Purtarea pantalonilor sau fustelor nu e un drept castigat in tribunal. Daca e sa te iei dupa unele obiceiuri bisericesti, e pacat sa porti pantaloni, chipurile, ti s-ar vedea formele si ai induce barbati in ispita, dar sincera sa fiu, n-am prea vazut tipe credincioase purtand fuste largi si prin care sa nu li se vada formele.

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?