marți, 13 aprilie 2010

Training, Feedback, get away...

In ultima perioada am participat la mai multe training-uri si am observat cateva lucruri care nu prea aveau ce cauta acolo sau ar fi putut fi facute in alt mod asa incat sa existe un sentiment de multumire mai mare la participanti.

1- Partea introductiva

Cand e un singur training e ok sa se prezinte toti, sa spuna de ce participa si ce asteptari au. In momentul in care ai aproape in fiecare zi training in cadrul aceluiasi eveniment, e enervant. Cel mai ok ar fi ca trainerul sa primeasca o foaie cu participantii, fiecare sa aiba ecuson cu numele sau si sa se mentioneze doar asteptarile, in maxim 2 cuvinte. Am pierdut la un moment dat o ora doar cu prezentarile, asta dupa ce oricum eram satula de ele dupa cele anterioare.

2- Organizarea trainingului

Daca e un training ce se intinde pe 3-5 ore, atunci e bine sa fie o pauza de 10 minute la cel mult 90 de minute. Daca ma tii de planton pe scaun 3 ore si dup-aia zici ca daca nu era scris in program pauza la fiecare ora, tu te-ai gandit ca o facem dupa 3 ore, nu o sa am o fata prea zambareata. Nu pentru ca nu rezist sa fiu atenta multe ore la un anumit lucru, ci pentru lipsa de interes fata de confortul celorlalti.

3- Prezentarea informatiei

Aici e o parte care mie imi omoara neuroni pe capete in anumite cazuri. Daca stii ca ai un scris "de medic" (indescifrabil si mic), atunci ai doua variante:
- pui un voluntar sa scrie in locul tau
- folosesti cu incredere Power Point-ul
Daca mai si prezinti informatia la fel cum trece trenul Rapid printr-o gara de satuc, nu pot fi atenta si la descifrarea scrisului si la ascultarea lucrurilor pe care le spui, lucru ce duce inevitabil la intrebari de genu "A, pai nu asta trebuia sa facem?", puse de vreo 2 ori in aceeasi ora.

4-Informatii

Daca se prezinta informatii generale e ok, pentru introducere. Daca vrei totusi sa aduci ceva nou unui training, adu informatii din experienta ta de consumator, vizitator etc. Ma intereseaza lucruri noi pe care mi le poti spune despre un anumit lucru sau loc cu care efectiv ai avut legatura, poate voi putea utiliza informatiile la ce vreau eu sa fac. Daca vrei sa imi prezinti site-uri si sa ma pui sa citesc din ele, da-mi link-ul. O sa fac asta singura acasa, nu e nevoie sa pierdem o ora pentru asta.

3 comentarii:

cos spunea...

Those who can't do, teach :P

TODO spunea...

@cos...corect...dar pot s-o faca si un pic altfel :)

Anonim spunea...

Salut!!! Sunt Vlad de la Radio Whisper(anti manele) un radio dedicat bloggerilor si celor din jur,felicitari pentru blog chiar este frumos,incep sa il citesc cu drag, noi cei de aici de la radio whisper promovam articole la diversi bloggeri si astazi am promovat un articol de-al tau am spus si sursa de unde vine articol am deschis si un subiect pe acest articol, noi o sa iti adaugam link daca ai avea placerea si ai dori sa ne promovezi adica sa ne sustii cu acest proiect de radio, si ne gandim sa iti luam un interviu, adica vrem sa luam interviu la multi bloggeri, sa vedem cum gandesc,noi suntem aici on cu muzica pentru voi vrem sa facem o treaba mare si fara tine si fara bloggeri nu putem de asta trebuie sa ne ajutam unul pe altu,Suntem Respectosi,ajutam unde este nevoie si am dori sa vorbim poti adauga id-ul nostru radiowhisper_com sa vorbim mai schimbam o vorba,o ideie etc si suntem alaturi de tine si la bine si la rau iti multumesc pentru timpul acordat, vorbim pe meseneger pe id-ul radiowhisper_com sau ne poti scrie pe radiowhisper_com@yahoo.com Speram sa facem o legatura intre acest blog minunat si intre radio whisper.Respect!Cu stima Vlad! O Zi Buna!Speram sa facem o legatura intre acest blog minunat si intre radio whisper.P.S:(Avem nevoie de oameni in radio sa fim cati mai multi sa facem o echipa mare cred ca ai un talent aparte si poate ai vrea sa ne ajuti in domeniul care iti place tie) Nu am scris site-ul sa nu zici ca facem spam e un mesaj adevarat si gandim inainte de-a scrie!

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?