marți, 25 mai 2010

Cum sa NU faci o socata


Daca tot vine vara, si florile infloresc, pasarile ciripesc si soarele incalzeste, unii se gandesc cu jind la momentul in care vor bea socata. Bautura romaneasca ce a aparut in locul unde zana florilor s-a intalnit cu printul lamaie, s-au tavalit prin sfecla de zahar si au adormit la soare.

Cu alte cuvinte, iei un borcan de sticla (musai de sticla si preferabil de 10 litri), pui apa, flori de soc, lamaie, zahar, amesteci si lasi pa balcon/ in curte/ la fereastra, intr-un loc unde e soare (trebuie caldura si lumina, dar inca nu a fost testata metoda punerii borcanului la neon langa un calorifer cald).

Ei bine, intr-un an de gratie..., vara, cu cateva zile inainte de ziua lui de nastere, tata a decretat ca e timpul pentru socata. Eu evident aveam ochii cat cepele si un zambet cat jumatate de fata (stiam ca o sa imi fie rau dupa 2 litri de socata bauta intr-o ora, dar nu mai conta). Ii simteam gustul, aia visam, aia pictam...

Se prepara socata conform retetei si se pune pe balcon. In fiecare seara se lua borcanul, se aducea in bucatarie si se amesteca socata. Buun...

De ziua lui, tata se gandeste sa repete procedeul. Mama, ca o chimista adevarata ce e si mare manuitoare de substante periculoase, ne avertizase sa amestecam solutia dupa ce borcanul era in siguranta (nume de cod--CHIUVETA).

Evident ca noi stiam mai bine. Si pune tata borcanul pe masa, apuca vartos lingura de lemn si in vreo 10 secunde fundul borcanului nu mai era si toti cei 10 litri cu socata se imprastiau pe mocheta. Eu si tata eram mirati tare: nu ne dadeam seama in primele secunde unde a disparut licoarea magica. Am mentionat ca era ziua lui de nastere? Si ca mocheta era recent cumparata?

Ei bine, nimeni n-a comentat nimic in ziua aia (ce sa mai comentam ca eram ocupati cu curatatul picioarelor, ca la cat zahar era pe mocheta atrageam insectele mai ceva decat atrege mierea ursul), a doua zi tata a auzit ceva (nu mai tin minte ce, eu fiind ocupata sa gasesc alt borcan pentru socata) si s-a cumparat mocheta noua.

Socata- aduce mochete noi in casa din 200x vara

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?