vineri, 21 mai 2010

Iar se agita?

Am citit articolul acesta, am ascultat si stirile si concluzia evidenta care apare dupa ce auzi ce frumos s-au sesizat mai marii tarii si ce ofensati s-au simtit e urmatoarea:

---in toata istoria romanilor am avut domnitori care au tradat tara cand a fost vorba de interesul lor si cand au fost domnitori buni ori i-au tradat boierii, ori au fost ucisi. (Ma mir ca au scapat Carol I si Ferdinand...dar na, ei nu erau romani)

Evident ca actualii guvernanti sar de fund in sus cand aud ca FMI-ul ii demasca...situatia in care e Romania se datoreaza proiectelor care mai de care mai fantasmagorice, mai lipsite de realitate, facute doar pentru a apara oamenii din umbra.

Agitatie mare ca se fac greve peste greve, proteste peste proteste...e si normal...in momentul in care nu creezi locuri de munca, stai numai si te plangi ca situatia e dificila dar tai tot de la cei care au putin si ignori sugestiile de bun simt ale unora nu te mira ca ai parte de lucruri de genul asta, ai parte de emigrari in masa si ai parte de haos.

In India, la alegeri exista o rubrica speciala...la noi echivalentul este anularea votului, sau a nestampilarea niciunui candidat...Acolo, daca aceasta anulare a votului sau eventual, lipsa stampilei atinge un anumit procent in toata tara, se considera ca niciun candidat nu e demn de incredere si se anuleaza alegerile.

La noi probabil aceasta varianta ar fi considerata un sacrilegiu.

4 comentarii:

Anonim spunea...

1. Defineste "cei bogati".
2. Esti de acord sa ramana toate capusele din sistemul bugetar? aia care o freaca toata ziua prin primarii,ministere si consilii?

TODO spunea...

@crinutza
1- cei bogati=cei care atunci cand se hotaraste ceva au un cuvant greu de spus desi nu sunt ministrii
2- evident ca nu, doar ca aspectele precum taierea indemnizatiilor pentru mame vor duce la scaderea natalitatii si dup-aia iar se vor plange analistii ca avem populatie imbatranita

Sunt de acord sa faca si modificarile astea, dar o impozitare diferentiata in functie de venit e o varianta demna de luat in seama.

Anonim spunea...

Din cate stiu se doreste totusi renuntarea la taierea indemnizatiei pentru mame. Ramane de vazut. Teama imi e ca natalitatea va scadea indiferent de valoarea indemnizatiei, daca nu se gaseste o metoda de motivare a cuplurilor sa faca copii.

As fi de acord cu o impozitare diferentiata in functie de venit, peste un anumit prag. Nu de alta, dar altfel risti sa tai motivatia omului... si iar nu facem nimic.

TODO spunea...

@crinutza total de acord cu tine...sa fie impozitare diferentiata ca in occident si SUA...acolo impozitul creste pe masura ce creste venitul peste o anumita limita

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?