sâmbătă, 5 iunie 2010

Dam cu banul la incredere?


Am citit doua postari, cea a lui Dan si cea a Alexandrei si mi-am dat seama ca eu sunt undeva la mijloc. Sunt de parere ca amandoi au dreptate, in felul lor si ca de multe ori gandesc la fel ca ei. Doar ca nu disting mereu situatiile exact.

Nu stiu daca  "prezumtia de nevinovatie" aplicata oamenilor noi pe care ii cunosc apare mereu rapid sau ma indrept catre ei cu teama. Poate ca incerc pe undeva sa impac ambele tabere. De multe ori cand cunosc pe cineva, am tendinta sa proiectez asupra sa anumite asteptari, nu intotdeauna pozitive, bazate pe situatiile intalnite in trecut.

Imi dau seama de lucrul asta si apare in acel moment cealalta latura, cea care incearca sa fie optimista si sa priveasca totul din perspectiva celui care nu a patit nimic rau niciodata. Cel care considera ca oamenii pot fi asa cum ii vezi tu.

Atunci incepe totul. Incepe teama, debusolarea. Nu cunosti cealalta persoana, bine, nu stii de ce e in stare, stii cate lucruri ai patit in trecut si totusi incerci sa gandesti pozitiv, sa te gandesti ca poate de data asta va fi altfel. Si sa fim sinceri, de cate ori e altfel? De foarte putine ori. Uneori de fix atatea ori cat sa nu-ti pierzi increderea complet. De destule ori incat sa te poti ridica mereu dupa infrangeri si sa te intorci la starea zambitoare avuta cu cateva momente inainte.

Nu consider ca listele de messenger reflecta increderea pe care o acord persoanelor. Nu acord aceeasi incredere persoanelor cu care vorbesc doar pe messenger si celor cu care relationez in viata reala. Pe messenger se pot afla in aceeasi lista. Nu lista ma face sa acord sau nu incredere, asa cum nici situatiile neplacute din viata reala nu ma fac sa tai si sa spanzur in liste.

Nu stiu daca e bine sau nu sa ai incredere in oameni. Nu stiu daca poti intotdeauna sa ai, sau daca poti s-o repari dupa ce a fost stricata. Nu stiu daca poate cineva sa spuna exact ce e bine. Consider ca fiecare persoana te face sa te simti altfel. In final ceea ce conteaza e felul in care te simti tu cand esti in preajma acelei persoane. De acolo pleaca totul.

*sursa poza

1 comentarii:

Anonim spunea...

E greu sa iti dai seama daca cineva e de incredere sau nu, daca abia l-ai cunoscut. Dar e bine sa incerci sa gandesti pozitiv, pentru ca altfel lumea ar fi mult mai trista.

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?