vineri, 24 septembrie 2010

Dac Fest cu arcasi vikingi


Asa cum anunta si Brylu aici, astazi incepe prima editie Dac Fest, "Sub semnul lupului", la Costesti (Costestiul din Hunedoara, de la cetatile dacice). De fapt a cam inceput azi dimineata in Orastie, momentan evenimentele continuand sus, aproape de cetati.

Azi am reusit sa ratez cu eleganta procesiunile din oras, dar am reusit sa ajung exact la timp pentru a vedea cele doua tabere (dacii si romanii) cum iau pozitiile de lupta....si lupta propriu-zisa (poze si filmulet diseara).

Daca vreti sa faceti miscare in aer liber, in loc frumos langa padure (tras cu arcul, aruncarea sulitei, duel cu sabia etc.), sa participati la ateliere de olarit sau de fierarie, sau sa asistati la "Intrecerea intre aparatorii cetatilor" (Probe:  Aruncarea sulitei; Arcasul dac; Aruncarea bolovanului; Trasul frânghiei; Aruncarea ciomagului; Taierea busteanului; Bratul de Fier), atunci aruncati o privire asupra programului si refaceti un pic agenda pentru acest weekend.

Se anunta a fi un festival fara mici si bere, dar cu vin, traditii, intreceri si voie buna.

P.S. Daca nu reusiti nicicum sa ajungeti, atunci "tineti pumnii" ca vreau sa particip la trasul cu arcul si cum sunt valkyrie obisnuita mai bine cu barda, am emotii :D.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?