joi, 8 octombrie 2009

Filme


Ehe, am reusit in 2 zile sa vad 3 filme cu vikingi.
Beowulf, The 13th warrior si Outlander.

Toate promitatoare, pornind de la acelasi tinut, Herot, condus de acelasi rege, Hrothgar in beowulf, Rothgar in outlander.

Dar sa le explic frumos, cu ajutorul comparatiei :D.

In filmul Beowulf, in tinutul Herot ajunge Beowulf, un erou viking din Suedia :D insotit de ceata lui de razboinici viteji cu gandul de a scapa regatul de un trol ucigas si mancator de oameni. Dupa uciderea trolului, eroul ajunge sa faca un copil cu mama trolului casapit. Acest copil va deveni distrugator de asezari/dragon/ucigasul tatalui sau. Inspre finalul domniei lui Beowulf care ajunge intr-un final rege, apare o ceata de oameni care au pe post de coifuri capete de urs. Aici regele nu are urmasi desi incearca s-o convinga pe consoarta sa-i faca un plod, dar are un sfetnic de toata frumusetea, ucigas de frati.

In The 13th warrior, numele eroilor sunt un pic schimbate, eroul principal fiind acelasi dar purtand apelativul de Buliwyf. Acelasi tinut, acelasi rege, dar in loc de un trol sunt o sumedenie de oameni deghizati in ursi si cu capete de urs pe post de coif, aidoma primului film. Aici apare si un arab care se alatura cetei vitejesti si care pune coada la pruna, vorba norodului. Mai trebuie sa zic ca e interpretat de Antonio Banderas? :D Ei bine, in The 13th warrior, regele are un fiu care si-a ucis fratii. A se observa cum aici sfetnicul ucigas de frati devine copilul regelui.

In Outlander avem de-a face cu acelasi tinut, acelasi rege care acum are o fiica, Freya, mare amatoare de lupte cu sabia si nici un sfetnic amator de hacuit frati. Ei bine, aici apar in scena creaturile coborate din filmul Alien, la pachet cu eroul descendent din nava spatiala. Tot batai, tot urmariri, tot cadavre peste cadavre, care aici nu mai sunt agatate de tavan cu capul in jos ca in primele filme, oamenii ajungand in acest stadiu in urma ademenirii lor de catre monstru cu ajutorul luminitelor colorate din varf de coada.
In final si aici la fel ca in Beowulf, eroul ramane la pachet cu regatul si fata, doar in The 13th warrior arabul capituland si decretand ca mancarea e mai buna la el acasa decat la vikingi.

Ei, cam atat momentan, maine urmand o noua serie de filme cu vikingi/nordici/amatori de bautura, razboaie si monstrii mitologici.

Astept criticile de la Richie :P

P.S. Avand in vedere sugestiile primite pe mess, m-am gandit sa spun si care film mi-a placut mai mult si de ce.

Well, Beowulf este raspunsul, din 2 motive:
- a fost primul vizionat ducand astfel la compararea celorlalte filme cu el
- aduce cel mai mult cu legenda reala, pentru mai multe informatii, feel free sa studiati aici

Gata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?