vineri, 12 februarie 2010

Muncitorul Costel in gradina Raiului--episodul 1


Muncitorul Costel tocmai fusese detasat in gradina Raiului sa repare o teava de la sistemul de irigatii. Desi gradina fusese proiectata sa functioneze perfect, se pare ca "cineva", vazand ce bine lucreaza Costel si cu cata daruire, a vrut sa ii dea o slujba aici.

Asa ca, intr-o buna zi, Costel s-a trezit in fata marului (copacul cunoasterii) din Rai.

Obisnuit cu munca, a inceput imediat sa inspecteze copacul. Mai stii? Poate ca teava defecta era doat o radacina care trebuia sa fie inlocuita sau curatata.

Evident ca pomul a fost cam deranjat de aceasta intrare brutala a lui Costel printre radacinile sale (este cunoscut faptul ca muncitorul Costel nu e chiar un finut) si i-a trantit un mar in cap bietului muncitor. Vazand marul cum aluneca de-a lungul partii stangi a fetei sale, lui Costel ii rasareau tot soiul de intrebari in minte: de ce cade marul? l-a aruncat cineva sau a cazut din proprie vointa? ce atrage marul de pamant? ce...auuu. Al doilea mar cazu, probabil doar ca sa-l opreasca pe Costel din gandit. Ganditul mai mult de 2 minute ii dauna.

Astfel, Costel, fara sa stie, si-a pus aceleasi intrebari pe care si le-a adresat si Newton mult timp mai tarziu. Bineinteles ca scena cu marul ii este atribuita lui Newton, din cauza unui PR mai bun.

Dupa aceasta lovire "accidentala" a capului lui Costel de mar, a inceput sa vorbeasca pomul. Cel putin asa i se parea lui Costel. Evident ca nu vorbea pomul, ci sarpele din pom, dar cum Costel era un biet muncitor, nu se prindea prea repede de anumite lucruri.

Costel, vazand ceva verde atarnand din copac, ceva ce semana cu un furtun verde, trase. Ceea ce a urmat e usor de intuit.

- Imbesilule, tipa sarpele, dupa ce cazu jos pe pamant, dand in drumul sau cu capul de 3 crengi. Se srezi sa fasi aisi? Srezi sa poti sa tragi de se vrei tu?
- Scuze...am crezut ca esti un cablu.
- Un se? Un sablu? Se este un sablu?
- Un cablu e o chestie lunga din cauciuc sau plastic, cu gaura pe mijloc, prin care se transporta diferite lichide sau materiale.
- Desi e un fel de trompa?
- Nu, e facuta pentru a transporta lichide, nu pentru a ridica diferite obiecte.
- Aha, desi e sa lusrul asela su sare uda Adam gradina si florile?
- Da, un furtun ca ala....presupun...
- Pai eu nu sunt un furtun. Eu nu impross liside. Imbesilule....zise sarpele si pleca.

Muncitorul Costel ramase singur sub mar, un pic dezorientat si fara sa stie ca pe langa faptul ca aproape a  descoperit legea gravitatiei, a mai si enervat sarpele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?