vineri, 30 aprilie 2010

Curatenie--modern times vs middle ages

Daca tot a venit vara, m-am hotarat sa mai trag o curatenie generala, nu de alta, dar e vineri, persoanele cu care trebuia sa ma vad au aflat subit ca sunt chemati in alte parti si nici chef pentru referate si proiecte n-am.

Asa ca m-am gandit ca o redecorare a apartamentului, dulapurilor, baii si holului n-ar strica. Zis si facut. Am inceput cu planul de bataie: ce fac? Cum fac in asa fel incat sa fiu eficienta si sa salvez cat mai mult timp, sa fac miscare la modul hardcore si sa ma si distrez?


1--spalatul hainelor
In loc de clasica combinatie masina de spalat+spalat cu mana am ales varianta Evul mediu: CADA. Este mai mare decat masina de spalat asa ca scurtezi un pic timpul, plus ca poti sa speli "cromatic": intai albastru, pe urma negru.
--poti folosi optiunea "centrifugare" pe mod salbatic: adica iei o bata si incepi sa invarti hainele cu ea. Cu ocazia asta scapi si de mersul la sala pe acea zi, lucrand toti muschii (bratele la invartit si picioarele si spatele pentru mentinerea echilibrului pe podeaua uda)

2--stersul prafului
Metoda "doua maini" ca la inceputurile in ale karatelor. Pana faci asta poti sa folosesti si un picior pentru stergerea parchetului cu pronto (atentie din nou la echilibru). Poti sa te simti Chuck Norris la inceputuri si sa zici ca de fapt praful s-a adunat ca sa te vada, nu pentru ca nu l-ai sters de cateva zile.

3--curatenia in dulapuri
Daca nu iti mai place asezarea hainelor din dulapuri, solutia e simpla: jap cu toate hainele pe podea si repunerea lor in ordinea dorita (sosetele preferabil perechi corespunzatoare din punct de vedere cromatic si al modelului).

4--aspiratul
Aici e mai interesant. Poti folosi aspiratorul sau, pentru efect de fitness, o perie care inmagazineaza scamele si alte deseuri intr-un compartiment special. Depinde cate calorii vrei sa arzi, sau pozitia in care iti place sa "periezi covorul": de la inaltime varianta "cocosatul de la Notre Dame", sau doar un pic deasupra podelei varianta "ceva animal care incepe cu litera c si se termina cu ă".

5--aranjatul cursurilor si cartilor
Asta deja e lux: tot ce e vechi in dulap in spate, tot ce e nou si iti foloseste in fata, cartile sortate pe categorii, autori, nationalitatile autorilor, subiecte sau ce mai vrei. Sau toate gramada la un loc, dar sa fie gramada ordonata.

Si ca orice curatenie, la sfarsit trebuie sa iti dai seama ca ai uitat sa faci una din aceste sectiuni.

*sursa poza

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?