luni, 3 mai 2010

Too small...


"They say that we're dreaming too big
I say this town's too small"


Vechea problema: too little or too small....Orice ai spune, orice subiect ai aborda, in final tot la asta se ajunge...la marime...

Vrei sa mananci salata? Minunat: rosiile sunt prea mici, castravetele prea scurt, uleiul prea putin.

Vrei sa stergi praful? Superb: tocmai constati ca Pronto-ul e pe terminate (prea putin).
Te-ai gandit sa faci si tu sa pleci in cruciada impotriva gandacilor pentru ca s-a facut dezinsectie la subsol si eu plecat toti la etajele superioare? Ei bine, spray-ul e prea putin si gandacii prea mari.

In dulcele stil romanesc, orice ai trebuie expus intr-o lumina cat mai favorabila: e cel/cea mai mare.

Ti-ai cumparat Logan? Are cel mai mare portbagaj (nu conteaza ca abia incap 2 valize acolo).
Ai o Dacie 1310? Perfect. Poti cara cu ea cei mai mari saci de cartofi si trece ca vantul si ca gandul pe brazdele de pe camp (desi uneori si melcul merge mai repede).
Ai prietena noua? E minunata, mirobolanta, mirifica si evident are cele mai lungi picioare si cei mai mari sani (nu conteaza ca picioarele trebuie masurate de la umeri si sanii sunt siliconati).
Ai prieten nou? Are cei mai mari pectorali si ...(parca mai era ceva)...
Esti mandrul posesor de Audi Q7? Fascinant. E cea mai cea masina care trece fara probleme prin toate gropile de pe asfalt (nevermind partea in care te enervezi pentru ca e mai mult hibrid de oras decat masina de teren si orice groapa o poate zgaria in cel mai sadic mod).
Ai fost la restaurant? Tocmai ai mancat cel mai mare snitel vienez care s-a vazut pe fata pamantului (nu conteaza ca era pe farfuria tipului de la masa vecina).

Exemplele pot continua in aproape orice domeniu al vietii (daca ti-ai facut analizele tocmai s-a observat ca ai cel mai sanatos si mult sange (in ciuda faptului ca ai stat 3 ore acolo pana au scos din tine 10 ml). Oamenii au inceput sa foloseasca tot mai des problema "mine is bigger than yours", extrapoland-o la cele mai fanteziste domenii si transformand-o in cele mai interesante moduri.

Cel/cea mai mare a devenit: cel/cea mai tare, cel/cea mai incredibil/a, cel/cea mai incitant/a etc. Nu conteaza ca se da de multe ori cu bata in balta. Nu. Noi trebuie sa-i convingem pe apropiati ca suntem net superiori celorlalti. Povestile pescaresti si vanatoresti au coborat in orase si se aud la orice ora. Avem cele mai mari case, cei mai incredibili parteneri, cele mai bune note, cele mai multe specializari, cele mai amuzante bancuri...

Si atunci cum sa nu-ti fie mila cand auzi oameni laudandu-se ca "au cea mai tare casa pentru ca au cel mai mare si mai inteligent caine (desi e un pechinez si nu nimereste niciodata deschizatura din usa)?"


*sursa poza

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?