marți, 18 mai 2010

Povestea unor spaghetti


Spaghetti care au devenit faimoase dupa ce s-au lasat cumparate pentru sectiunea de publicitate de la Studentfest 2010.

Bogdan Cristea, in cadrul unui workshop de publicitate neconventionala a venit cu ideea de a face "marshmallow challenge": se iau 20 bete spaghetti, o marshmallow, scotch si sfoara, se amesteca de catre 4 oameni si ar trebui (acest "ar" este pur optional) sa rezulte o structura inalta, de sine statatoare (important aspect) care sa poata sustine in varf acea marshmallow.


Am avut 18 minute la dispozitie, ne-am stricat si refacut structura de cateva ori, in final ni s-a spus ca avem voie doar s-o ancoram si legatul cu scotch de podea nu e ancorare, asa ca a trebuit sa improvizam la greu la partea de baza stabila.

S-au rupt spaghetti, a curs sange, au cazut capete, ne-am lipit membrele cu scotch de eram un fel de "omul de tinichea varianta banda adeziva", am aflat cu 2 minute inainte de final ca trebuie refacuta baza, cu 30 secunde inainte am atasat ultima parte cu marshmallow in varf si am inceput sa ne rugam sa nu se incline mai tare decat turnul din Pisa. 

In final turnul a fost stabil (daca nu respira nimeni langa el), a aratat ca o salcie batuta de vant (in ton cu vremea din Timisoara din acel moment), dar a fost structura castigatoare.

Niste poze si cu celelalte constructii



















Daca vreti sa aflati mai multe despre provocarea asta intrati pe site-ul marshmallowchallenge, sau vizionati acest videoclip TED.

2 comentarii:

M00NDANCE spunea...

Mai tre sa vezi asta Æ=
Deci voi ce ati facut? Sunteti business students adevarati?

http://www.ted.com/talks/tom_wujec_build_a_tower.html

TODO spunea...

Jocul era menit sa creeze niste echipe, in cadrul unui training de gandire neconventionala. Linkul l-am postat in cazul in care cineva vrea sa afle mai multe despre joc.

Nu inteleg legatura pe care o faci cu business students, sorry.

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?