luni, 9 august 2010

Another one bites the...tree

Vacanta asta a fost plina de necunoscut...perioade linistite si apoi momente de adrenalina cat pentru doua luni...

Se pare ca tot mai des am parte de momente agitate legate de sosele si soferi...cat mai diversi, cat mai grabiti.
Acum doua zile, mergeam in masina cu tata (aka soferul) inspre satul bunicilor mei. Locatie: aproximativ 9 km est de Orastie, cum mergi inspre Sibiu, pe un vestit drum european al-carui-nume-nu-va-fi-rostit.

Reguli de circulatie noi:

--soferii care pana acum circulau regulamentar pe cele doua benzi, de acum incolo vor circula cu o roata pe carosabil si alta in sant . Motiv: sa existe loc pe mijlocul drumului pentru soferii care au urgente.

--soferii vor oferi o mai mare atentie la depasiri sau viteza de mers. Motiv: unii soferi isi taie unghiile la volan sau se dau cu fond de ten (in primul caz era vorba de un barbat , in al doilea de o femeie...intamplare reala).

--pietonii vor avea grija pe unde circula si pe ce culoare a semaforului traverseaza. Motiv: zebra pentru unii soferi e doar semn decorativ, trotuarul e pista,  iar culoarea rosu la semafor pentru ei este doar explicatie orientativa pentru: redu un pic viteza.

--soferii vor avea grija la bagajele aflate pe masina soferilor din fata lor; in caz de ploaie cu biciclete, trebuie sa stei cum s-o intampine. Motiv: unii chiar nu stiu sa faca bagaje, chit ca sunt plasate in sau pe masina si zboara la o viteza mai mare de 70 km/h.

Dupa accidentul din zilele trecute cand un sofer, baiat de politician s-a gandit sa joace bowling cu niste oameni care asistau la un concurs cu motociclete, stau si ma intreb ce alte reguli mai apar...

Cu toate intamplarile astea si cu exploziile solare anuntate pentru anii urmatori care vor afecta si masinile, ma bucur ca mi-am pastrat bicicleta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pe corbii lui Odin, ce ai de zis?